Star Wars-hajk för Spårare

Nockebys spårarscouter räddar universum från ondskans makter

Helgen den 22-23 april var Skogsfåglar och Svampar på hajk ute i vår scoutstuga i Riddersvik, Hässelby. På parkeringen möttes scouterna av Luke Skywalker och några rebeller som berättade att Darth Vader och hans soldater hotar balansen i universum med sin mörka kraft. Vi riskerar att kastas in i ondska och mörker om inte scouterna kommer till undsättning.

Star Wars-hajk

 

Scouterna fick följa med till rebellbasen där indelning i rebellgrupper och träning i att kasta förankringslina till rymdskeppen väntade. Därefter lagade scouterna mat på stormkök, för ingen kan ju bekämpa ondskans krafter på tom mage. Eftermiddagen ägnades åt uppdraget att samla in den goda kraftens klot, så att den goda kraften väger över och vi segrar. Genom olika samarbetsövningar smög de sig förbi stormtroopers, tog sig över lavafält, flyttade vatten och lurade självaste Darth Vader.

Använd kraften för att flytta vatten

Använd kraften för att flytta vatten

 

Efter dessa övningar var alla värda lite mellis i Gåseborg. Väl tillbaka mötte de Luke och rebellerna igen och kunde lämna ifrån sig kraftkloten så att den goda kraftlinjen tog överhanden.

Kvällen avslutades med hajkbomb och grillade marshmallows över öppen eld. När alla var mätta och belåtna åkte gitarren fram och vi sjöng några sånger vid lägerelden därefter var det tandborstning och hopp i sovsäcken.

Hajkbomb

Hajkbomb