Scouternas Natt 2018

Den 22-23 september 2018 gav sig två av våra avdelningar, Spanarnas rådspatrull Rådjuret och Yutang, ut på de årliga tävlingarna i Scouternas Natt. En perfekt start på terminen för att svetsa samman rådspatrullen och utmanarlaget och få möjlighet att pröva våra scoutkunskaper.

Scouternas natt Nockeby 2018

Tävlingen startade lördag förmiddag med dagkontroller som låg längs en hajkslinga. Efter kortspel och middag i vårt läger fortsatte tävlingarna med en kvällsslinga med kontroller. Tävlingarna innehöll allt från Professor Balthazar, knopkunskap, eldning, klura på chiffer och slutligen höjdpunkten nattorientering i septembermörkret. Bra med pannlampa!

Efter en kylig natt i våra tält smakade det  bra med varm choklad och kaffe. Tävlingarna avslutades med en större kontroll som gick ut på att samarbeta och transportera vatten med få hjälpmedel. Våra scouter var uppfinningsrika och fyllde sina munnar med så mycket vatten de kunde. Sedan var det dags att packa ner vårt läger igen och bege oss till prisutdelningen. Inga priser till Nockeby, men vi kommer tillbaka starkt nästa år igen!

Tack till alla scouter, ledare och funktionärer för en härlig hajk!

/Charlotte