Rekordmånga vill bli scouter

En fin vårkväll i maj 2018 bjöd Nockeby scoutkår in till prova-på-möte för alla barn som vill bli scouter.

 

Rekordmånga barn och föräldrar var nyfikna på vad scouting är och hur det funkar i vår kår. Efter en kort introduktion fick alla nya barn prova på scoutverksamhet. De fick träffa lite större barn i Skogsfåglarna som redan gått ett år i scouterna. Tillsammans gräddade de stompbröd på stormkök, kastade livlina, löste chiffer och knöt knopar.

Samtidigt var det föräldramöte i scoutlokalen. Vi berättade om hur det är att vara scout och hur man gör för att gå med. Ett viktigt mål med mötet är att erbjuda föräldrar möjligheten att engagera sig i scouterna som ledare eller funktionär. Utan aktiva vuxna kan vi ju inte ha scouterna.

Vi berättade att intagning sker vid höstterminens start. Vi har en kö och intagning sker efter i första hand om föräldern kan ställa upp som ledare och i andra hand efter kötid.

Cirka 40 barn och ca 20 föräldrar deltog, vilket är rekord i Nockeby scoutkår. Nu i maj och juni pusslar ledarna ihop avdelningarna inför kommande år och vi kommer så snart som möjligt att kontakta de som står i kön. Tack alla som kom!