Hajk i Riddersvik

Skogsfåglarnas och Svamparnas gemensamma vårhajk

Scoutstuga Riddersvik Hässelby

Vi möttes i lördags morgon. Scouterna sa adjö till föräldrarna och sen gick vi tillsammans upp till kårens scoutstuga i Riddersvik. Tack till stuggruppen som fixar så att vår stuga är i sånt fint skick!

Efter påfyllning av vattenflaskor vandrade vi bort till fornborgen Gåseborg. Där fick scouterna göra två stationer på temat från filmen ”Insidan Ut” som handlar om känslorna ilska, avsky, rädsla, vemod och glädje. Det var bland annat charader, gissa lukter och teater.

Sen gick vi in i fornborgen och fick värma oss vid den eld som övernattande scouter från Viksjö scoutkår hade tänt. Tack för det! Vi lagade köttbullar och makaroner på stormkök. Det var första gången som scouterna lagade sin egen mat och klarade det galant. Efter lunch avklarade scouterna ytterligare tre stationer innan vi gick tillbaka till stugan.

Moder natur bjöd på ett klassiskt svenskt vårväder med snöblandat regn. Vi hann dock inomhus innan himlen öppnade sig på eftermiddagen. Det blev mycket stoj och spring när sängar skulle fördelas och sovsäckar rullas ut. Lyckligtvis blev det uppehåll framåt kvällen och scouterna kunde leka utomhus. Ledarna tände en stor eld och alla fick göra sin egen hajkbomb runt lägerbålet. Efter maten bjöds på smores med stor efterfrågan på kolasås.

grilla_marshmallow

 

Vi flyttade inomhus och hade sångstund framför kaminen. Vid åttatiden började scouterna borsta tänder och gå och lägga sig. Vid niotiden var det faktiskt tyst och ledarna kunde få ledarfika och ostbricka i köket. Nästa morgon bjöds på gröt, macka, ägg, oboy, te och kaffe. Efter tandborstning och packning av väskor började vi städa. De som snabbt städade klart kunde gå ut och skjuta prick med luftgevär. Mycket uppskattat. Sen kom föräldrarna och hämtade sina rökluktande och glada barn.

Med tanke på att scouterna är små (8-10 år) och att flera aldrig sovit borta förut så var denna hajk en stor framgång. Alla var glada och klarade med- och motgångar med gott humör. Speciellt de som inte var så tuffa från början växte jättemycket. Stort tack säger alla ledare. Nu är vi redo för sommarlägret!