Fästingar och TBE

TBE är en sjukdom som sprids av fästingar. Fästingar finns i skogen. Även scouter brukar vara i skogen. 1177.se skriver: ”TBE är en virussjukdom som sprids av fästingar och som kan orsaka en inflammation i hjärnan… Du kan skydda dig Läs mer »

Rekordmånga vill bli scouter

En fin vårkväll i maj 2018 bjöd Nockeby scoutkår in till prova-på-möte för alla barn som vill bli scouter.   Rekordmånga barn och föräldrar var nyfikna på vad scouting är och hur det funkar i vår kår. Efter en kort Läs mer »

Julklappstips

Här kommer förslag på vad en scout kan tänkas önska sig i julklapp. Önskelista Pannlampa Kniv med parerstång (om scouten har knivmärke) Ryggsäck med avbärarbälte Varm sovsäck (bör klara några minusgrader) Matsaker (tallrik/matkåsa, mugg/drickkåsa, bestick) Sittunderlag Eldstål Kompass Första hjälpen-kit Läs mer »

Star Wars-hajk för Spårare

Nockebys spårarscouter räddar universum från ondskans makter Helgen den 22-23 april var Skogsfåglar och Svampar på hajk ute i vår scoutstuga i Riddersvik, Hässelby. På parkeringen möttes scouterna av Luke Skywalker och några rebeller som berättade att Darth Vader och Läs mer »

Spanare Spejares årliga vinterhajk

Lördagen den 11 februari var det dags för Spanare Spejares årliga vinterhajk. Det var nästan vindstilla och ett par minusgrader. Vi gick patrullvis från parkeringsplatsen vid Lovö vattenverk i Strömdal genom Norrbyskogen mot Dyviken. Patrullerna Björnen, Älgen, Bävern och Järven Läs mer »

Skogsfåglar på hal is

Skogsfåglarnas möte om isvett och skridskor Vi träffades i lördags på Tranholmen på Ekerö där Friluftsfrämjandet bjöd på arrangemanget ”Skridskodag”. För att få upp värmen och testa grillerna började vi med ett varv längs den en kilometer långa banan. Scouterna Läs mer »

Vårterminen startar snart

Hej alla scouter och föräldrar, gott nytt år på er! Alla ledare har haft en skön helg med tomtar och raketer. I mitten av januari 2017 träffas alla ledare och funktionärer i Nockeby scoutkår för att planera terminen. Därefter kommer varje Läs mer »

Resultat Scouternas höstdag 2016

Nockeby hade mycket kul och vann fina priser på Scouternas höstdag Flera avdelningar från Nockeby scoutkår deltog i Scouternas höstdag vid Kanaanbadet  igår. Scouter och ledare tävlade i livelinekastning och orientering. Dessutom bjöds på lärorikt och kul naturspår. Nockeby fick några Läs mer »

Resultat från Scouternas Natt 2016

Resultat från Scouternas Natt – vi kämpade väl!   Nockeby deltog med två patruller i helgens tävling ”Scouternas Natt”, Rådjuret och Älgen. Patrullerna bestod av medlemmar från Spanare-Spejare och Yutang. Tävlingen började redan på lördag morgon med en dagslinga, sen Läs mer »

Vi välkomnar nya upptäckarscouter

Nockeby scoutkårs två upptäckaravdelningar Vättarna och Trädet välkomnar nya scouter Scouterna är inte som fotboll; man måste man inte vara med från början. Du kan börja även om du är 10 eller 15 år gammal. Du får en snabbkurs i Läs mer »