Ny fana i kåren

Vi har fått en födelsedagspresent! I år fyller ju Nockeby scoutkår 90 år. För att fira detta har vi blivit tilldelade en ny fana av Stiftelsen Sveriges Nationaldag. Fanan delades ut av landshövding Sven-Erik Österberg på Tessinska palatset. Kårens ordförande Läs mer »

Guldregn över Nockeby på Scouternas höstdag

Den 6 oktober 2018 var det dags för Scouternas höstdag vid Kaananbadet. Det var stor uppslutning från Nockeby Scoutkår med många scouter och ledare från alla åldersgrupper. Under dagen fanns möjlighet att gå ett naturspår där deltagarna fick känna, uppleva Läs mer »

Scouternas Natt 2018

Den 22-23 september 2018 gav sig två av våra avdelningar, Spanarnas rådspatrull Rådjuret och Yutang, ut på de årliga tävlingarna i Scouternas Natt. En perfekt start på terminen för att svetsa samman rådspatrullen och utmanarlaget och få möjlighet att pröva Läs mer »

Sommarläger 2018

Sommaren 2018 deltog Nockeby scoutkår i distriktslägret på Vässarö. Handlingen kretsade denna gång kring teatersällskapet Palladium, som var i stort behov av hjälp då en person i sällskapet försvunnit under mystiska omständigheter. I temabyn fick alla scouter ta del av Läs mer »

Fästingar och TBE

TBE är en sjukdom som sprids av fästingar. Fästingar finns i skogen. Även scouter brukar vara i skogen. 1177.se skriver: ”TBE är en virussjukdom som sprids av fästingar och som kan orsaka en inflammation i hjärnan… Du kan skydda dig Läs mer »

Rekordmånga vill bli scouter

En fin vårkväll i maj 2018 bjöd Nockeby scoutkår in till prova-på-möte för alla barn som vill bli scouter.   Rekordmånga barn och föräldrar var nyfikna på vad scouting är och hur det funkar i vår kår. Efter en kort Läs mer »

Julklappstips

Här kommer förslag på vad en scout kan tänkas önska sig i julklapp. Önskelista Pannlampa Kniv med parerstång (om scouten har knivmärke) Ryggsäck med avbärarbälte Varm sovsäck (bör klara några minusgrader) Matsaker (tallrik/matkåsa, mugg/drickkåsa, bestick) Sittunderlag Eldstål Kompass Första hjälpen-kit Läs mer »

Star Wars-hajk för Spårare

Nockebys spårarscouter räddar universum från ondskans makter Helgen den 22-23 april var Skogsfåglar och Svampar på hajk ute i vår scoutstuga i Riddersvik, Hässelby. På parkeringen möttes scouterna av Luke Skywalker och några rebeller som berättade att Darth Vader och Läs mer »

Spanare Spejares årliga vinterhajk

Lördagen den 11 februari var det dags för Spanare Spejares årliga vinterhajk. Det var nästan vindstilla och ett par minusgrader. Vi gick patrullvis från parkeringsplatsen vid Lovö vattenverk i Strömdal genom Norrbyskogen mot Dyviken. Patrullerna Björnen, Älgen, Bävern och Järven Läs mer »

Skogsfåglar på hal is

Skogsfåglarnas möte om isvett och skridskor Vi träffades i lördags på Tranholmen på Ekerö där Friluftsfrämjandet bjöd på arrangemanget ”Skridskodag”. För att få upp värmen och testa grillerna började vi med ett varv längs den en kilometer långa banan. Scouterna Läs mer »